Terug naar Nieuws

Speelweek-2 (VTTL 2024-2025)

Door Ronny De Boom Met 12 Commentaren 102x bekeken

In speelweek 2 was er voor Sinpals dezelfde winstverdeling als vorig weekend: winst voor A, B en D, en verlies voor C. 

Dat maakt logischerwijs dat we met 3 ploegen een gedeelde koppositie innemen, van een mooie start gesproken! Onze C-ploeg in derde provinciale heeft haar draai nog niet gevonden, maar het zal niet te lang meer duren voordat ook zij een eerste driepunter zullen scoren.

 

Sint-Pauwels A - Sint-Niklase A: 13 - 3

(B6, C0, C0, C2) - (C0, C0, C2, C2)

 

Met het bezoek van de buren uit Sint-Niklaas, kon ons A-Team rekenen op hun sterkste opstelling. Zij startten dan ook als favoriet aan deze confrontatie. Onze jongens vervulden deze rol met brio. Aanvankelijk bood de bezoekende kopman, Sander Temmerman, nog weerwerk door zowel Bart als Frederik te verslaan. Maar het waren toch vooral Jorik en Tom die de lijnen uitzetten. Samen verloren ze op een hele avond slechts 3 setjes. De tegenstand werd dus lichtjes overklast en dat doet meteen het beste vermoeden voor de komende wedstrijden.

Halfweg de wedstrijd stond het al 6-2. In de tweede helft kon enkel Michiel Heynderickx nog tegenprikken met een overwinning op Bart. Van spanning was er toen reeds geen sprake meer en uiteindelijk denderde onze A-ploeg naar een riante overwinning. Jorik en Tom bleven dus foutloos, Frederik 3/4 en Bart 2/4 maakten de 13 compleet.

 

Sint-Pauwels B - HNO Assenede A: 10 - 6

(C4, C6, C6, C6) - (B6, C2, D0, D2)

 

Onze B-ploeg mocht Assenede verwelkomen, dat met Brecht Nuytinck een B6-speler in hun rangen heeft. Captain Kurt was aanvankelijk niet onder de indruk, maar hij kon de kleine kansjes die er waren niet verzilveren tegen Nuytinck. Hij was wel de enige speler van Sinpals die iets kon inbrengen tegen de B-speler, Theo, Stijn en Milan hadden niets in de pap te brokken. Maar het was uiteraard niet tegen hem dat de punten gehaald moesten worden. Het was zaak om de 2 D-spelers van TASS onder de knoet te houden en dat werd met een perfect rapport (8 op 8) ook bewerkstelligd. De sleutel van de wedstrijd lag dan ook in de duels tegen C2-speler Pieter Olieux. Kurt en Stijn kwamen nog te kort in vaak spectaculaire rally's. Maar Milan én Theo wonnen vrij gemakkelijk van Pieter, waardoor de drie punten in het Waasland bleven.

 

Aalst B - Sint-Pauwels C: 13 - 3

(C4, D0, D2, D2) - (D4, D4, D4, E2)

 

Op papier een kansloze missie voor onze C-ploeg op bezoek bij Aalst. Bovendien moesten we zelfs rekenen op invaller Walter om toch met 4 spelers de verplaatsing te maken. Het werd uiteindelijk ook een stevige nederlaag. Nochtans gaven onze jongens zich aanvankelijk niet zomaar gewonnen. Gedreven door een gemotiveerde Wannes bood Sinpals flink wat weerwerk. Zo won onze jongeling zijn eerste 2 partijen van de avond tegen Arne De Ketelbutter en Koen De Grauwe. Toen ook Peter zijn geweer laadde en D0-speler Dimitri De Croock het genadeschot gaf na 5 sets, keek de C-ploeg tegen een kleine achterstand aan halfweg: 5-3.

Echter bleek toen het beste kruid wel verschoten te zijn, want we pakten nadien geen enkele winstmatch meer. Al kwamen Walter en Wannes nog aardig in de buurt. Wannes pakte dus 2 op 4, Peter kon 1x scoren en Yves en Walter bleven met lege handen achter. Hopelijk volgende week meer succes tegen Deinze.

 

Rooigem-Gent J - Sint-Pauwels D: 6 - 10

(E4, E4, E4, E4) - (D4, D6, D6, E2)

 

Dit mocht geen probleem opleveren voor onze D-ploeg, al ging het toch minder vlot als de klassementen lieten vermoeden. Joeri en Jarne knalden ons al snel op voorsprong, maar zowel Arne als Marc verloren hun eerste match met 11-8 in de belle. Halfweg kon toch een kloof geslagen worden, al kende Marc niet zijn meest succesvolle avond, met een tweede verlieswedstrijd als resultaat. Na de pauze bleef de 'seut' in hetzelfde bedje ziek. Gelukkig toonden zijn ploegmaats  hoe het wel moest. Al was het toch even schrikken toen Jarne met 12-10 in de belle van de talentvolle jeugdspeler, Otto Buyse, verloor. Zo bleven de stroppendragers in de wedstrijd: 5-7. Marc verloor ook zijn 4de en laatste wedstrijd waardoor de spanning bleef. Arne, Jarne en Joeri maakten echter korte metten met hun laatste tegenstander en lieten er geen twijfel over bestaan wie de 3 punten naar huis mocht nemen. Matchverdeling: Joeri 4/4, Arne en Jarne: 3/4 en Marc 0/4.

 

Terug naar Nieuws