Terug naar Nieuws

Speelweek-3 (VTTL 2024-2025)

Door Ronny De Boom Met 12 Commentaren 102x bekeken

Meteor A – Sint-Pauwels A: 3-13

(C2, D2, D4) – (B6, C2, C2, C4)

 

De verplaatsing naar Oudenaarde mocht geen problemen opleveren voor onze A-ploeg. De topploeg van weleer is door een half mislukte fusie met Ronse in verval. Zaterdagavond trad men met 3 spelers aan, waarvan 2 D-spelers in eerste provinciale... Dan ben je een vogel voor de kat. Enkel thuiskopman Olaf Vermeulen wou zich niet zomaar gewonnen geven. Hij won zowel van Stefan, Frederik en Theo. Enkel Jorik gunde Olaf geen full monty. Zo gingen de 3 punten in de sporttas richting Sint-Pauwels en blijft onze A-ploeg ongeslagen aan de leiding samen met Deinze & Ninove. Volgende week spelen ze weer op verplaatsing, bij Hamme.

 

Galmaarden B – Sint-Pauwels B: 13-3

(C4, C4, C4, D0) – (C4, C6, C6, C6)

 

De zware en verre verplaatsing naar de Vlaams-Brabant werd allerminst een plezierreisje. Jeffrey kreeg geen poot aan de grond op de Galmaardse tegelvloer. Op de hele avond won hij slechts 1 set. Youngster Milan vocht voor wat hij waard was, maar een wedstrijd afmaken is ook een kunst. Met 3 verloren belles blijf je met een zuur gevoel achter. Captain Kurt wist toch 1 partij te winnen tegen Michael Hinderdael, al moest hij daar serieus zijn tenen voor uitkuisen. De sterkste van de B-ploeg was Stijn die zowel van Hinderdael als Arvid Merckaert won. Uiteindelijk kwamen er zware 13-3 cijfers op het bord, wat uiteraard geen oneer is tegen een sterke ploeg zoals Galmaarden.

 

Sint-Pauwels C – Deinze C: 8-8

(C6, D0, D4, D4) – (C6, D2, D2, D2)

 

Het beloofde een spannende avond te worden tegen de bezoekers uit Deinze, die tot dit weekend nog geen steekje hadden laten vallen. Met een op papier gelijkwaardige tegenstander was, het lichte voordeel aanvankelijk voor Deinze. Peter onderging in de eerste twee matchen de wet van de sterkste. Steven kon zijn gebrek aan wedstrijdritme niet wegsteken, al moest hij met 11-9 in de belle de duimen leggen tegen Amos Boer. Filip won zijn eerste kamp gemakkelijk, maar moest daarna het hoofd buigen voor Mike Moonen in een bijzonder vreemd verlopen belle. Enkel de stevig verkouden Ronan hield zijn verstopte neus boven water: 3-5 halfweg. Toen ook Steven en Peter hun derde wedstrijd verloren, was er geen ruimte meer voor fouten als onze jongens de 3 punten thuis wilden houden. Ron en Filip gaven alvast het goeie voorbeeld en ook Peter boekte een knappe overwinning op Peter Myny. Enkel Steven kon zijn niveau niet optrekken: 6-8. Een gelijkspel was op dat moment nog het hoogst haalbare. Dat werd uiteindelijk knap behaald. Filip haalde zijn truckendoos boven tegen de Nederlander Boer en de zieke Ronny toonde een touch of masterclass tegen de gefrustreerde Emile Simoens. Ronny met een full monty, Filip 3 op 4 en Peter met het laatste punt zorgden voor het gelijkspel.

 

Sint-Pauwels D – Ouwegem B: 14-2

(D4, D6, E0, E2) – (E2, E4, E4, E6)

 

De D-ploeg kreeg met Ouwegem een haalbare kaart over de vloer. Er kwamen heel ruime winstcijfers op het bord, maar dat liep niet zo vlot als de uitslag doet vermoeden. Zo kantelden alle 6 de gespeelde belles in het voordeel van onze D-ploeg. Bezoeker Filip Bauters verloor er 3. Het was uiteindelijk E6-speler Luc Van Cauwenberghe die voor de eerredders zorgde. Zowel Jelle als Marc moesten hun meerdere herkennen in hem. Joeri en Jarne bleven foutloos. Zo blijft onze D-ploeg samen met Deinze de ranking aanvoeren. Het is vroeg om te stellen dat er een succesvol seizoen aan zit te komen voor het D(ream)-team, na 3 winstpartijen tegen zwakkere tegenstanders, maar het is alleszins een veelbelovende start. Volgende week staat de kraker tegen Deinze op het programma.

 

 

 

Terug naar Nieuws