Terug naar Nieuws

Speelweek-4 (VTTL 2024-2025)

Door Ronny De Boom Met 12 Commentaren 102x bekeken

Hamme B – Sint-Pauwels A: 5 - 11

(C2, C2, C2, D0) – (C0, C0, C2, C4)

 

Als co-leider in eerste provinciale konden onze jongens zich geen misstap veroorloven op bezoek bij Hamme. Zeker niet om met een perfect rapport naar de topper tegen Deinze op de volgende speeldag toe te leven.

Ons A-Team was dan ook van bij de start bij de les. In een mum van tijd stond het 1-3. Enkel Jeffrey moest zijn meerdere erkennen in Seppe Van der Vreken. Tom had nadien toch de nodige moeite om Wim Waterschoot af te houden, maar slaagde toch in zijn opzet en ook Bart deed er nog eentje bij, waardoor een comfortabele voorsprong op het bord verscheen. Jammer genoeg verloor ook Jeffrey zijn tweede partij tegen Danny D’hollander. Gelukkig bleef de kloof intact omdat Fred de scalp pakte van Seppe in 5 sets: 2-6.

De pauze gaf de tegenstander tijd om te herbronnen. Zowel Fred tegen Wim, Jef tegen Danny Van Gijsel als Tom tegen Seppe verloren in de belle. Enkel Bart stond pal: 5-7. Zo werd het toch nog even spannend. Even, want de laatste 4 partijen werden allemaal gewoon door Sinpals gewonnen. Al moesten zowel Jef als Bart daarvoor tot het gaatje gaan: 10-12 in de belle. Bart met 4 op 4, Fred en Tom met 3 op 4 en Jef met één winstpartij zorgden dat de schaapjes op het droge kwamen.

Zoals gezegd, staat er op zaterdag 12 oktober een onvervalste topmatch tegen Deinze op het programma, met 2 ploegen die nog geen punt verloren hebben dit seizoen. Supporters op post!

 

Ronse A – Sint-Pauwels B: 12 - 4

(B6, C0, C2, C4) – (C2, C4, C6, C6)

 

De verplaatsing naar Ronse beloofde een stevige kluif te worden voor onze B-ploeg. Tegen een ploeg die de ambitie heeft om te promoveren naar eerste, ondergingen we de wet van de sterkste. Na de eerste speelronde stond er in een mum van tijd een droge 4-0 op de tabellen. Stef en Theo rechtten nadien de rug tegen respectievelijk Alexander Vanden Weghe en Frederik Flamand. Maar die opflakkering was slechts van korte duur, want in de volgende 4 partijen kon onze B-ploeg amper een vuist maken. Al maakte Stijn wel hét punt van de avond met een magistrale backhand tegen Frederik Flamand, in het jargon ook wel gekend als een ‘Stekkieslag’. Bij 8-2 was het schip echter wel al lang gezonken. Lepe vos Theo wist wel B6-speler Benny De Nayer tot wanhoop te drijven én te verslaan. Ook Stijn was nog niet uitgeteld en pikte toch zijn matchke mee tegen Alexander. De tweede opeenvolgende, stevige uitnederlaag is echter een feit, maar zo zijn de zwaarste en verste verplaatsingen van het seizoen wel ineens achter de rug. Theo pakte dus 2 winstpartijen, Stef en Stijn elk ééntje. Captain Kurt bleef met lege handen achter. Zo zakt onze B-ploeg terug in de buik van het klassement.

 

Sint-Pauwels C – Kruibeke D: 5 – 11

(D0, D4, D4, D4) – (D2, D2, D4, D4)

 

Met het bezoek van Kruibeke hoopte de C-ploeg op een eerste driepunter van het seizoen. Met twee aan elkaar gewaagde opstellingen beloofde het een spannende avond te worden. Aanvankelijk leek dat ook zo, met winstmatchen voor Wannes en Filip. Onze jongens hadden het echter moeilijk om het meer dan degelijke viertal uit de Scheldegemeente bij te houden. Filip pakte een tweede winstpartij maar daar bleef het bij in de eerste helft: 3-5.

Wannes stond zijn mannetje tegen vader Gert De Vleeschouwer, maar Peter kende een lastige avond tegen het aanvallend geweld uit Kruibeke. Toen ook Steven tegen zoon Wannes De Vleeschouwer en Filip tegen bezoekende captain Wim Boeykens verloren, allebei in 5 sets, stond de C-ploeg met de rug tegen de muur om alsnog een draw uit de brand te slepen: 4-8. Onze Wannes hield de hoop levend door Thomas Engelen te verslaan met het allerkleinste verschil. Echter kon kersvers opa Peter, zijn kleindochter niet eren met een overwinning. Voor de statistieken verloor Steven nog zijn laatste partij en ook Filip beet voor een tweede keer die avond met 9-11 na 5 sets, in het zand.

Wannes presteerde meer dan behoorlijk met 3 winstmatchen. Filip verloor jammerlijk 2 belles. Peter en Steven kwamen net iets te kort om te zegevieren. Voor onze C-ploeg staan er de komende weken enkele belangrijke partijen op het programma om uit de gevarenzone weg te komen.

 

Sint-Pauwels D – Deinze E: 3 -13

(D6, D6, E2, E2) – (E0, E0, E2, E4)

 

Beide teams hadden vooraf nog geen punt laten liggen dit seizoen. Ons Dreamteam startte op basis van de klassementen als favoriet. Echter bleef het zaterdagavond bij dromen voor onze jongens. Al snel bleek dat de bezoekers uit Deinze veel scherper én gemotiveerder waren dan de D-ploeg. Walter kon zich niet doorzetten en Marc Segers, net terug van een voettocht naar Compostella, bleven kansloos achter. De meest verrassende uitslagen kwamen echter van een bijzonder bleke kapitein Jarne. Tegen 4 E-spelers kon hij slechts 1 setje winnen, niet iets wat de familietraditie betaamt. We zijn ervan overtuigd dat dit enkel een accident de parcours was, een baaldag kan iedereen overkomen. Arne zorgde, gesteund door persoonlijke supporters, op zijn eentje voor de 3 winstpartijen. Een ontluisterende avond toch wel, die na afloop werd weggespoeld met het troostende gerstenat.

Terug naar Nieuws