Terug naar Nieuws

Speelweek-5 (VTTL 2024-2025)

Door Ronny De Boom Met 12 Commentaren 102x bekeken

Sint-Pauwels A – Deinze A: 6 – 10

(B6, C0, C0, C2) – (B4, C0, C0, C2)

 

Hoogspanning zaterdagavond in de Sinpalse Arena met de komst van co-leider Deinze. Tot voor de onderlinge confrontatie hadden beide teams nog geen punt gelaten.

De bezoekers schoten het best uit de startblokken en dat mag je best letterlijk nemen. Zowel Fred als Bart kregen een droge 3-0 aangesmeerd door Olaf Hermans en Brecht Vyncke. Tom kon al snel tegenprikken met een even snelle winst tegen Ilias Koua. Op de andere tafel had Jorik het niet onder de markt tegen Klaas Van den Bossche. Met 2 sets in het krijt stond Jorik met de rug tegen de muur. Hij rechtte de rug en knokte zich terug in de match, in de vijfde set liet onze kopman zich de kaas van het brood eten. Een eerste knauw in het vertrouwen van de A-ploeg die ze niet meer te boven zouden komen. Bezoekende kopman Brecht stond op scherp en liet ook Fred geen kans, terwijl Bart nipt de duimen moest leggen tegen Olaf. Met een 1-5 achterstand weet je dat het bijzonder moeilijk zal worden om nog kans te maken op puntengewin.

Jorik kende geen genade met Ilias. Terwijl de match tussen Tom en Klaas spannender verliep met wisselende kansen. In de laatste 2 sets viel het dubbeltje naar de kant van Deinze, met enkele ‘pietballen’ op het juiste moment, waardoor Tom zijn voorsprong niet kon vasthouden en een wenkende zege uit handen zag glippen.

Tijd om te herbronnen halfweg. Na de break gunde Bart geen set aan Ilias. Maar het was weer Klaas die voor luis in de Sinpalse pels speelde. Fred had zeker grip op het bezoekende opslagkanon, maar kon zich finaal niet doorzetten. Dat Brecht gebrand was op een sterke prestatie mocht nadien ook Tom ondervinden. Alweer een zuivere 3-0 winst voor de B4-speler. Op de andere tafel maakte Jorik korte metten met de tot dan toe ontembare Olaf. Bij een 4-8 stand ebde de hoop bij de supporters op minstens een gelijkspel stilaan weg. Onze A-ploeg kon zich dus geen misstap meer veroorloven. Bart en Fred vochten in hun laatste wedstrijd voor wat ze waard waren en dat loonde. Allebei in de belle, wisten ze het laken naar zich toe te trekken. Plots laaide het vuur weer op bij de thuisploeg. Jammer genoeg geloofde Tom te weinig in zijn eigen kansen om Olaf op de knieën te krijgen. Ondertussen had Brecht zijn eerste setje van de avond prijs gegeven tegen Jorik. De Gentenaar groeide echter in de wedstrijd en toen zijn maatje Olaf op de andere tafel het 9de punt maakte, was de druk weg bij Deinze en maakte Brecht het met een schreeuw af. Het mag duidelijk zijn dat Deinze dit seizoen met niets anders dan de titel tevreden zal zijn in eerste provinciale. Onze jongens verweerden zich kranig maar kwamen net iets te kort. Het wedstrijdverloop met de snelle ruime achterstand was niet bevorderlijk. Volgende week staat alweer een nieuwe topper op het programma met de verplaatsing naar, het als tweede geplaatste, Ninove.

 

Sint-Pauwels B – Kruibeke B: 13 – 3

(C6, C6, C6, C6) – (C4, C4, D0, D2)

 

Op hetzelfde moment als onze A-ploeg mocht Sint-Pauwels B aantreden tegen Kruibeke, wat niet altijd even gemakkelijk is om de concentratie te behouden. Het leek hen echter helemaal niet te deren, integendeel. Aanvankelijk spartelde Kruibeke nog tegen. De avond startte met een clash tussen 2 classics: Ronan De Boom en Nico Vergeylen. Ron toonde zich ‘Old School’ en versaagde niet. In een duel tussen 2 aanvallers pur sang werd Stijn koud gepakt door Keano Engelen. Kurt na 5 sets tegen Wannes De Vleeschouwer en Milan tegen Cedric De Schoenmaeker zorgden voor het eerste kloofje. Ronan nam, enigszins verrassend, na een thriller de maat van Keano terwijl Stijn zijn motor nog sputterde tegen Nico. Na 4-2 vonden onze jongens het welletjes en was de speeltijd voorbij. De volgende 8 partijen gingen allemaal naar de thuisploeg. Ondertussen was duidelijk geworden dat de trekkenbenende Nico het einde van de avond niet zou halen. Tonnen respect voor de veteraan, echter begint het tegenstribbelende lichaam meer zijn tol te eisen. Het mooiste duel werd opgespaard tot het laatste. In een beklijvend duel tussen Milan en Keano trok de bezoeker na vijf sets uiteindelijk aan het langste eind. Masters Kurt en Ronny scoorden allebei een full monty. Milan met 3 op 4 en Stekkie met 2 op 4 zorgden er samen voor dat er een deugddoende en ruime zege op het bord kwam.

 

Merelbeke J – Sint-Pauwels C: 5 – 11

(D6, E0, E0, E0) – (D0, D4, D4, D4)

 

Met de verplaatsing naar Merelbeke stond er stevig wat druk op de ketel bij onze C-ploeg. Merelbeke had de eerste 4 speeldagen verloren en om niet in acuut degradatiegevaar te komen, was winnen een must voor captain Steve & Co. Met dit in het achterhoofd begonnen onze jongens zeer geconcentreerd aan de partij en kwamen meteen 0-4 voor, al moest Pistol Pete daarvoor tot het gaatje gaan tegen ‘Cindy’ Xiaojing Jang. Filip zorgde al snel voor de 0-5 en eigenlijk had het altijd 0-6 moeten worden maar Wannes liet 7 (!) matchpunten onbenut in de derde set tegen thuiskapitein Katty De Walsche. De partij kantelde volledig en Wannes moest zich gewonnen geven. Peter zorgde na 5 sets wel voor het 6de punt, maar het momentum lag plots bij Merelbeke. Mede door het kwakkelende vormpeil van Steven kwam de thuisploeg weer volledig in de match. Ook Peter moest zijn meerdere erkennen ‘Chichi’ Qiji Li, de 13-jarige zoon van Cindy: 4-6. Onze C-ploeg was echter voor de volle buit gekomen en dus staken Filip, Wannes en Peter een tandje bij. Steven zoekt nog naar vrije gaatjes waardoor er 5-11 winst op het scorebord verscheen. Filip bleef foutloos, Wannes pakte 3 op 4, Peter won 3 belles (waarvan 2 met 9-11) en Steven kon slechts 1 partij winnen. Volgend weekend wacht alweer een belangrijk duel tegen de andere rode lantaarn: Zele.

 

Aaigem B – Sint-Pauwels D: 2 - 14

(E2, E6, E6, E6) – (D4, D6, D6, E2)

 

Op papier moest de uitmatch bij Aaigem een gezondheidswandeling worden en dat bleek het achteraf ook. Enkel E2 speler Pieter Vleurinck kon enig weerwerk bieden door Walter en ietwat verrassend ook Jarne te verslaan. Zij scoorden dus 3 op 4. Kopman Joeri en kapitein Arne verloren op de hele avond elk 1 setje. Nadien werd het nog gezellig gemaakt in het lokale dorpscafé waar boterhammen met gehakt en pinten met veel schuim op het menu stonden. De plaatselijke dartsclub zorgde voor een uitgelaten sfeer in de eivolle kroeg. Komende zaterdag wacht met Nova een tegenstander van een ander kaliber.

 

Terug naar Nieuws